Jubileumconcert

Jubileumconcert

Op 1 februari 2017 was Willie den Hollander 25 jaar dirigent van Quodlibet. Wij vierden dit met een jubileumconcert i.s.m. het Zeeuws Mandoline en Gitaarorkest o.l.v. Marina Eckhardt op zaterdag 27 mei in de Kleine Kerk in Veere.

2017 poster 27 mei

Willie nam ons mee op een muzikale reis door Noorwegen, Zweden, Finland, Rusland, Tsjechië en Bosnië. Speciaal voor deze gelegenheid bewerkte Marina Eckhardt een aantal van de muziekstukken voor mandolineorkest. Dit leverde een zeer bijzondere samenwerking op met het Zeeuws Mandoline en Gitaar Orkest. Daarnaast begeleidde Iryna Zhynkina een aantal liederen op piano en Monty van Belzen op accordeon. Vocale solisten waren Marja de Waard en Hanneke de Vroe.

2017 27mei klein

Op het programma stonden drie liederen van Sergei Rachmaninov, drie liederen van de Finse componist Aulis Sallinen, maar ook de titelsong van de beroemde film ‘As it is in heaven”: Gabriella’s Sång. We zongen traditionele volksliederen uit Bosnië en Herzegovina, waarbij Monty van Belzen ons op accordeon begeleidde. Een daarvan was Durme, slaapliedje uit de joodse gemeenschap in Sarajevo, gevolgd door nog 2 slaapliederen: Ukolébavka van Antonin Dvorak en Eesti Hällilaul van Arvo Pärt. Bij deze laatste begeleidde het Zeeuws Mandoline en Gitaarorkest ons in een bewerking voor mandoline-orkest. Het orkest bracht ook eigen repertoire ten gehore, zoals Tanzstück für Zupforchester van Cesar Bresgen, I giorni van de hedendaagse componist Ludovico Einaudi, in een bewerking van Marina Eckhardt en Remembering Pilzen van de Nederlandse componist Leo van Rutte. Sprankelend en opzwepend waren de Tango en Rumba van de Russische componiste Elena Poplyanova, die Willie en Marina samen speelden op piano en mandoline. Wij sloten het concert samen met het orkest af met twee liederen van de Noorse componist Ola Gjeilo, in een bewerking van Marina Eckhardt: Tundra en Gloria.

Na afloop werd Willie toegesproken door onze voorzitter, José en zongen wij een lied voor Willie. Daarna was het tijd voor de ‘afterparty’. Onder het genot van een drankje en een hapje (de befaamde Quodlibet-hapjes) werd er nog lang nagepraat…

Quodlibet 2017 groepsfotoFoto: Marja Bax

2017 foto ZMGOZeeuws Mandoline en Gitaar Orkest o.l.v. Marina Eckhardt