Willie den Hollander

Willie thuis

Willie den Hollander is geboren in Breda en heeft in Tilburg aan het Brabants Conservatorium gestudeerd. Haar orgelstudie rondde zij af bij Maurice Pirenne. Na het conservatorium heeft zij interpretatielessen gevolgd bij o.a. Albert de Klerk en Kees van Eersel. Vooral laatstgenoemde heeft veel invloed gehad op haar verdere (kerk)muzikale ontwikkeling. Mede daardoor is zij kerkmuziek gaan studeren in Utrecht. Nadat zij 'gegrepen' werd door de koorzang heeft zij zich op dit terrein bekwaamd bij Kurt Thomas, Jan Eelkema, Jaap Hillen en vele anderen.

Na 20 jaar organist geweest te zijn in Brouwershaven is zij 22 jaar cantor-organist in Burgh-Haamstede geweest. Zij is dirigent van het gemengde koor 'Cantare' in Zierikzee, 'Capella Veerensis' in Serooskerke (W) en het vrouwenkoor 'Quodlibet' in Middelburg. Ook is zij cantor van de PKN gemeente in Veere.

Tevens heeft zij een lespraktijk in orgel, piano, zang, algemene muziekleer en stemvorming. Als ad hoc begeleider van Duo Mandolino en andere solisten werkt zij mee aan concerten door heel Nederland.