Kerst met Quodlibet

Kerst met Quodlibet

Op Tweede Kerstdag, dinsdagmiddag 26 december vond ons sfeervolle kerstconcert plaats in de Kleine Kerk in Veere. Begeleid door de klanken van de harp zongen wij het bekende werk van Benjamin Britten: ‘A Ceremony of Carols’. Verder waren er twee prachtige duetten voor sopraan en mezzosopraan te horen, en een reeks van oud-Nederlandse, Engelse en Duitse kerstliederen. Een programma om blij van te worden! Met Lenie de Meij, harp en Rien Balkenende, piano. Solozang: Hanneke de Vroe en Heleen van Hasselt. Alles onder leiding van dirigent Christian Blaha.

Kleine Kerk, Kapellestraat 27, Veere. Aanvang 15.00 uur

2023 kerst Veere repetitie

De laatste repetitie voor aanvang van het concert.

 

2023 Kerst met Quodlibet flyer

________________________________________________________________

Ons kerstconcert in 2023 is een project geworden waarvoor wij subsidie ontvingen van het VSB fonds.

Het doel was om het koor toegankelijk te maken voor nieuwe leden. Daarnaast wilden we de zangkwaliteit verbeteren, door middel van zangcoaching door een gediplomeerde CVT-zangdocent.

Wij boden de mogelijkheid aan belangstellenden om mee te zingen op Tweede Kerstdag. Voorwaarde was het wekelijks bijwonen van de repetitie op woensdagavond en twee studiedagen op een zaterdag in november en december. Affiniteit met klassieke muziek, ervaring met koorzang en het kunnen lezen van noten waren de ‘eisen’ die wij stelden.

We hadden in de aanloop naar het concert 6 nieuwe projectleden in ons midden, die met veel enthousiasme meezongen. Een aantal van hen heeft aangegeven lid te willen worden van het koor.

___________________________________________________________________________