Kerstconcert

Kerstconcert

Dit feestelijke Kerstconcert vond plaats op Tweede Kerstdag in de Kleine Kerk in Veere. Onder de titel 'A Ceremony of Carols' brachten wij een gevarieerd programma van bekende en minder bekende kerstliederen. Voor de gelegenheid was een aantal gast-musici uitgenodigd, waaronder het gemengd Vocaal Ensemble Die Gehesellen uit Vlaanderen. 
Een programma met werken van buitenlandse componisten, maar ook werk van eigen bodem. Quodlibet zong onder meer 'A Ceremony of Carols' van Benjamin Britten, begeleid door Lenie de Meij op de harp.
In 2013 was het ensemble Die Ghesellen samen met Quodlibet te horen in de Nederlandse première van de Sunrise Mass van de Noorse componist Ola Gjeilo. De gewaardeerde samenwerking  kreeg een passend vervolg tijdens dit kerstconcert. Zij zongen enkele Oxford Carols, voor gemengd koor bewerkt door hedendaagse componisten, met een fris en rijk muzikaal resultaat. Dat gold ook voor de kerstliederen die Quodlibet samen met een aantal projectleden ten gehore bracht. Solistische bijdragen waren er van sopraan Hanneke de Vroe en mezzo-sopraan Nel van den Broeke. Het orgel werd bespeeld door onze eigen dirigent, Willie den Hollander.
Na afloop van het concert was er gelegenheid om na te praten, met een hapje en een drankje.

2014 poster kerstconcert